Важливим напрямом у роботі столичної Державтоінспекції є профілактика дитячого травматизму на дорогах. Інспектори постійно відвідують школи, проводять бесіди, різноманітні конкурси, вікторини, змагання, ведуть роботу з юними інспекторами руху. Так, нещодавно столична ДАІ підбила підсумки конкурсів «Я ліплю із пластиліну Дядю Стьопу і машину» та «Батьки, я чекаю вас вдома».

Співробітники ДАІ також не залишають поза увагою тих дітей, які потрапили в біду на дорозі: вже впродовж багатьох років вони опікуються маленькими пацієнтами, які перебувають у спеціалізованій лікарні «Охматдит». Днями вартові доріг прийшли до них з подарунками, щоб зробити все можливе, аби малеча пам’ятала про правила дорожнього руху.
«Таку акцію ми проводимо дванадцятий рік поспіль», — каже начальник столичної ДАІ полковник міліції Анатолій Курінний. Основна її мета не тільки привітати дітей зі святами, а й зробити все, щоб неповнолітні не потрапляли в біду. Зокрема, вкотре нагадати і дорослим про важливість навчання дітей правил дорожнього руху. Та наостанок хочеться подякувати лікарям «Охматдиту»: завдяки їхнім зусиллям маленькі пацієнти швидше видужають та повернуться до своїх батьків.
Вл. інф.