Футбол. Позавчора ми дізналися суперників українських клубів у єврокубках. Кореспондент «Голосу України» обмінявся думками з тренером київського «Динамо» Олегом Блохіним стосовно цієї події. Олег Володимирович сказав, що його команда дуже сумлінно і ретельно готуватиметься до матчів плей-оф Ліги Європи, де киянам протистоятиме французький клуб «Бордо» — гідний і непростий суперник.
— Від кого дізналися про результати?
— Сам, бо дивився пряму трансляцію церемонії жеребкування по телебаченню. До 1/16 вийшли сильні команди, котрі мало чим відрізняються від клубів, які продовжують виступати в Лізі чемпіонів.
— Але у «Шахтаря» — єдиного нашого представника у цьому турнірі — суперник, либонь, ще складніший — «Боруссія» з Дортмунда...
— Я б не помінявся з «гірниками». А до нашої ситуації ставлюся філософськи. Відомо, що нічого в світі просто так не буває. Жереб розпорядився таким чином, значить на те були підстави. Але хочу наголосити: «Динамо» негоже шукати слабкого суперника. Варто налаштовуватися таким чином, щоб здолати будь-якого опонента.
— Що знаєте про «Бордо»?
— За той час, котрий залишився до нашої першої зустрічі з французькою командою, вона може серйозно посилитися. Є ще один момент — треба знати, яку мету ставитиме перед собою наш суперник: успішно виступити в Лізі Європи чи в національному чемпіонаті. Якщо мені не зраджує пам’ять, цей клуб відзначається надійною обороною і добрим вмінням реалізовувати стандартні положення. Вивчатимемо «Бордо» прискіпливіше. Будь-яка інформація буде для нас корисною.
— А якщо подивитися далі: в разі успіху з французами можемо вийти на німецький «Байєр» або португальську «Бенфіку»...
— З німцям зустрічалися хтозна скільки разів. Тамтешні клуби дуже незручні для нас. Хоч ми і перегравали представників Бундесліги. Щодо лісабонців, то вони перебувають у групі лідерів чемпіонату Португалії. До речі, цей турнір, на відміну від нашого і німецького, взимку на канікули не йде. Але все це лише розмови. Перед нами стоїть конкретне завдання, маємо готуватися і добре зіграти з «Бордо». А далі... Поживемо — побачимо.