Процес формування уряду і керівництва Верховної Ради відбувається прозоро і публічно. Таке переконання висловив учора на брифінгу Голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Представники ради коаліції та керівники фракцій заслуховують кожного кандидата на посаду в Кабінет Міністрів персонально. Вони мають можливість поцікавитися його баченням подальшого розвитку країни. «Парламент сьогодні має продемонструвати достатньо високий темп прийняття рішень, — наголосив В. Гройсман. — Українці чекають простих і зрозумілих дій від своїх обранців». За його словами, так само оперативно новостворений уряд має перейти до формування пакета реформ. Це дасть змогу нарешті змінити життя нашої країни.

Усі учасники офіційних зустрічей, які доводиться проводити Голові Верховної Ради, наголошують на необхідності швидкого старту реформ, наголосив В. Гройсман. Цього ж від влади чекає і народ. «Немає жодного зайвого дня, жодної години, щоби ми втрачали час», — сказав він. Для цього якомога швидше треба розглянути низку важливих рішень, які стосуються децентралізації влади, підходу до формування нового бюджету. Це дасть можливість громадам самодостатньо розв’язувати свої проблеми. Серед першочергових завдань законотворців В. Гройсман назвав також вирішення корупційних проблем та удосконалення судової системи. «Не хочеться, щоби люди говорили, що ми прийшли в парламент для того, щоб зайняти свої місця в сесійній залі, — сказав він. — Я особисто прийшов, аби допомогти провести реформи в залі Верховної Ради. І все зроблю для того, щоб так відбулося».

Відповідаючи на запитання журналістів, глава парламенту підкреслив, що надзвичайно важливо підійти до процесу формування бюджету на новий рік із новою законодавчою базою — на умовах децентралізації влади. Це дасть можливість провести й інші реформи в країні, в тому числі й економічні.