У столиці знову вирують пристрасті навколо автостоянки, розташованої на Ревуцького,1 у Дарницькому районі. Днями мешканці масиву провели на її території акцію протесту. Захід закінчився бійкою з вогнегасниками та сльозогінним газом. В епіцентрі подій побував і кореспондент «Голосу України».

На мітинг прийшло понад 200 чоловік. Вони тримали у руках плакати «Рейдерів геть!», «Ні комунальній катастрофі, ні будівництву!», «Поверніть автостоянку на вулиці Ревуцького». Коли громадськість підійшла до шлагбаума, невідомі особи, які представилися новими господарями, почали поливати їх водою. Потім у хід пішли вогнегасники. Уже згодом до акції приєдналася народний депутат України, член фракції ВО «Батьківщина» Ксенія Ляпіна. Разом із іншими вона намагалася потрапити на парковку. Однак зробити це їй так і не вдалося: молодики застосували сльозогінний газ.

— Тут нічого коментувати. Ви самі усе бачите. Рейдери перекрили на автостоянці рух, тому люди не можуть ні забрати свої машини, ні заїхати туди. Коли ми почали підходити до шлагбаума, рейдери застосували до нас, у тому числі до мене та журналістів, газ, — зазначила «Голосу України» К. Ляпіна.

На місце події приїхали співробітники «Беркута». Однак правоохоронці в конфлікт не втручалися, вони стояли осторонь і просто спостерігали. Відмовилися вони і від коментарів.

Нагадаємо, що конфлікт триває вже більше місяця. Ще 27 листопада близько 50 осіб уперше намагалися захопити стоянку. Зламавши двері в охоронців, вони виштовхали їх за територію парковки. Нові господарі стали наводити свої порядки, вимкнувши відеоспостереження. А вже згодом повідомили, що найближчим часом на цьому місці зведуть торгово-офісний центр. 4 грудня «Голос України» вже розповідав про цей конфлікт. На щастя, тоді користувачам автостоянки вдалося змусити невідомих осіб покинути територію.

— Нещодавно з’явилося якесь ТОВ, яке звернулося до суду і нібито отримало рішення: «вважати укладеним договір оренди». З цього усе й почалося. А 11 грудня сюди ввірвалося кілька автобусів «Богдан», один великий автобус «Неоплан» і легкові автомобілі. Понад сто молодиків зламали захисні ґрати приміщення охорони, застосували проти охоронців сльозогінний газ і силою викинули їх зі стоянки, — коментує ситуацію голова ініціативної групи Вадим Гордін. — Насправді конфлікт з орендою та землевідведенням цієї ділянки тягнеться вже не перший рік, а звернення в прокуратуру, суди, СБУ, до президента та інших перших осіб держави нічого не дали.

За словами В. Гордіна, будівництво в цьому місці вести неможливо через те, що під усією стоянкою по діагоналі проходить водоканал і каналізація. Саме тому вже понад 20 років на цьому місці облаштовано автостоянку.

Як стало відомо, народний депутат Ксенія Ляпіна звернулася до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою перевірити факти нападу на людей і незаконного захоплення автостоянки на вулиці Ревуцького у Києві.