Голова Верховної Ради України Володимир Рибак  (на знімку ліворуч) сподівається на якнайшвидше завершення Європейським Парламентом усіх процедур щодо ратифікації Угоди про зміни до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз.

 

Про це Володимир Рибак сказав під час зустрічі з Головою Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту Елмаром Броком (на знімку праворуч).

Початок роботи Верховної Ради України нового скликання і формування уряду, зазначив він, створюють сприятливі передумови для активізації демократичних та економічних реформ, а також подальшої реалізації стратегічного курсу на європейську інтеграцію. «Нинішній етап у відносинах України і Європейського Союзу особливо важливий, а відповідні рекомендації Резолюції Європейського Парламенту від 13 грудня розглядаємо як свідчення відданості Євросоюзу подальшому поглибленню двосторонніх відносин з Україною шляхом підписання Угоди про Асоціацію», — сказав В. Рибак. При цьому він висловив вдячність партнерам в Євросоюзі за пропозиції в частині шляхів реформування системи верховенства права в Україні, за сприяння ЄС Україні в її реформаторських зусиллях.

Голова Верховної Ради зазначив, що українська сторона підтримує заклик Європарламенту щодо необхідності подальшого спрощення візового режиму для українських громадян, і наголосив на важливості якнайшвидшого завершення Європарламентом усіх процедур, необхідних для ратифікації Угоди про зміни до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз, підписаної у липні 2012 року.

Українська сторона висловила сподівання, що Європарламент без подальших зволікань розгляне зміни до Кодексу Шенгенських кордонів, що позитивно вплине на розвиток міжлюдських контактів.

У цьому контексті Е. Брок зазначив, що Європарламент готовий працювати над питанням спрощення візового режиму для України. «Бо чим більше громадян України, а особливо молодих, побуває в Європі, тим буде краще», — зауважив європарламентарій.

Голова Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту під час зустрічі наголосив, що до підписання наступного року у Вільнюсі Угоди про Асоціацію України з ЄС в Україні необхідно здійснити низку реформ, зокрема, у системі правоохоронних органів.

В. Рибак підтвердив, що Україна зацікавлена у якнайшвидшому підписанні Угоди про Асоціацію, адже після цього може бути створена поглиблена зона вільної торгівлі. Це, на думку керівника українського парламенту, важливо і для двосторонніх відносин Україна—ЄС, і у геополітичному вимірі. Він підкреслив, що більшість народних депутатів підтримують курс України на європейську інтеграцію.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.