Вирішення питання можливості продажу сільгоспземель неможливе без максимальної гласності процесу та залучення до публічного обговорення авторитетних експертів, громадських організацій і простих громадян. Адже земля — це найвагоміший актив українського народу. На цьому наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік, коментуючи той факт, що з 20 грудня 2012 року набирає чинності Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України», який продовжує мораторій на купівлю-продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2016 року. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба політика.

Перший заступник глави парламенту підкреслив, що він вдячний депутатам попереднього скликання, що змогли, попри свої амбіції, зупинитися і дати час на розробку зваженого рішення.

«Переконаний, що є ще безліч нюансів та механізмів використання земель сільськогосподарського призначення, які не увійшли до Земельного кодексу. Крім того, впроваджувати його в життя можна лише за умови загальнонародної підтримки», — зазначив Ігор Калєтнік.

Політик нагадав: позиція Компартії повністю відповідає її передвиборним обіцянкам — комуністи не голосуватимуть за продаж землі. А також не підтримуватимуть приватизацію соціальних об’єктів або пониження соціальних стандартів для населення.

«І я думаю, що нашу позицію розділять і представники інших політичних сил, які під час виборчої кампанії декларували аналогічні принципи. Та брали на себе зобов’язання перед українським народом забезпечити поліпшення рівня життя», — сказав Перший заступник Голови Верховної Ради.