Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський зустрівся учора з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнем.

Під час зустрічі, повідомила прес-служба Верховної Ради, сторони обговорили питання співпраці між Україною та КНР. Зокрема, Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Чжан Сіюнь наголосив на необхідності поглиблення співпраці між парламентами двох країн. Він також констатував, що протягом останніх років в українському й китайському суспільствах зростає взаємна зацікавленість до вивчення мови, літератури, історії, традицій і культури двох країн, і висловив сподівання, що гуманітарна співпраця між країнами лише посилюватиметься та стане вагомим кроком до поліпшення співпраці економічної.

У свою чергу заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський підтвердив, що Україна приділяє значну увагу співпраці з парламентом Китайської Народної Республіки. «Міжпарламентські взаємини — це най-актуальніше з того, що нині нас цікавить», — наголосив він.

Водночас політик звернув увагу на необхідність активізувати роботу між законодавчими органами Китаю та України. Він нагадав, що остання зустріч на рівні керівництва цих представницьких органів відбулася ще у 2007 році. Р. Кошулинський також наголосив на важливості подальшого розвитку двосторонніх зв’язків у культурно-гуманітарній сфері. «Хотілося б, щоб наші народи максимально відкривали один одного через гуманітарну складову, яка закладає фундамент для розвитку майбутньої економічної співпраці», — сказав він. Парламентарій зазначив, що «сьогодні відбувається культурний поступ зі Сходу на Захід», та пообіцяв у рамках своїх повноважень максимально підтримувати культурні проекти КНР в Україні.

Насамкінець заступник Голови Верховної Ради та Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні подякували один одному за зустріч та ще раз наголосили на необхідності активізації парламентської складової україно-китайських взаємин на всіх рівнях.