До цього виду мистецтва (або спорту?) ставляться по-різному. Я — скептично. Але відео з танцем навколо пілона (так називають звичайну жердину, більше знайому нам по стриптиз-шоу) Наталі Татаринцевої просто захопило! Навіть не зрозуміло, чого більше у виступі дніпропетровчанки, яка стала беззаперечною чемпіонкою світу: спортивної майстерності, артистизму чи пристрасті!

— Ми самі не очікували перемоги. Довго готувалися до чемпіонату, що був головною подією в пілонному спорті. Торік ми до фіналу не потрапили. Тепер вдалося виграти й показати всьому світу, яка Україна сильна, — розповіла журналістам чемпіонка в медіа-центрі «ДНЕПР ПОСТ».

Наталі 22 роки, але в неї є своя танцювальна школа, де вона навчає людей цього мистецтва. Приходять і новачки, які вперше бачать пілон, і професіонали з художньої та спортивної гімнастики, легкоатлети. Зріє ідея відкрити клас для чоловіків, але для цього потрібен наставник-чоловік, якого поки що в школі немає. До речі, тут займаються діти —з п’яти років!

Президент чемпіонату «Mіss Pole Dance Ukraіne» Юлія Стечер наголосила на прес-конференції, що танець на пілоні — це дуже складна жердинна акробатика й вишукана повітряна хореографія. З дуже жорсткими правилами — особливо в доборі одягу й використанні жестів. До речі, саме це видно з виступу Наталі Татаринцевої, яка виконує запаморочливі трюки. Походження пілонного спорту пов’язують із китайським цирком і його коронним видом — акробатичними трюками на щоглах. Проводять також аналогії з йогою на стовпі «маллакхамб». Чимало елементів, які зараз демонструють спортсмени, узято з цих стародавніх видів гімнастики.

На сьогодні в Україні вже проведено два чемпіонати. Першою переможницею «Mіss Pole Dance Ukraіne 2011» стала Наталя Татаринцева, котра в минулому займалася художньою гімнасткою. Вона здобула право та можливість взяти участь у світових змаганнях. І вже перший вихід дніпропетровчанки у світ увінчався чемпіонським титулом, який вона виборола в Берні (Швейцарія) на змаганнях «Aerіal Pole Іnternatіonal 2012». Наталя тут була удостоєна також номінацій «Найкраща музична композиція» і «Приз глядацьких симпатій». Другою її значною перемогою став чемпіонат світу «World Pole Sports Champіonshіp 2012», який проводився напередодні Олімпійських ігор у Лондоні. І, нарешті, турнір «World Pole Sport & Fіtness Champіonshіp 2012», що відбувся два тижні тому в швейцарському Цюриху. Українка із Дніпропетровська, спортсменка, танцівниця і красуня Наталя Татаринцева стала тут чемпіонкою та одержала головний приз у номінації «Найкраще шоу».

Нині організатори «Mіss Pole Dance Ukraіne» думають про наступний чемпіонат, який проходитиме в Одесі 15 вересня 2013 року, і ведуть переговори про проведення світового турніру на території України. А Наталія готується до наступних світових змагань, які відбудуться у Сінгапурі навесні 2013 року.

На знімку: Наталя Татаринцева — чемпіонка, спортсменка й просто красуня.

Фото надано медіа-центром «ДНЕПР ПОСТ».