На одному з найвідоміших ринків столиці сталася потужна пожежа. У вівторок близько 15-ї години, посеред білого дня, запалав радіоринок на Караваєвих дачах. Тепер городяни гадають, що ж трапилось: необережне поводження з вогнем чи ж спланований підпал.

Пожежа сталася на другому поверсі одного з торгівельних павільйонів. За словами тамтешніх підприємців, там знаходився склад оргтехніки. Палало так, що пожежі відразу присвоїли підвищений ранг небезпеки. Десять спецавтомобілів та півсотні осіб особового складу рятувальників близько години боролися з вогнем. За даними Головного управління МНС у місті Києві, полум’ям було знищено близько 100 квадратних метрів металопластикових конструкцій павільйону. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих. А от збитки в грошовому еквіваленті, буцімто, ще підраховують.

Що ж стало причиною займання, на момент, коли верстався номер, офіційно встановлено ще не було. Як найімовірніша розглядалася версія про порушення правил експлуатації електромережі, повідомили нам у прес-службі Головного управління Державної інспекції техногенної безпеки в місті Києві. На наше уточнення, чи розглядається варіант умисного підпалу, відповідь була такою: «Узагалі, коли проводиться дізнання по пожежі, то насправді розглядають усі потенційні версії. Але найтиповіша для цієї пожежі — це електрика».

Тим часом уже вчора вціліла частина радіоринку працювала в штатному режимі. Версія, яка «циркулює» серед простих підприємців, — випадковість. «Кажуть, обігрівач закоротило», — переконувала одна з тамтешніх продавчинь. Адміністрація ринку озвучити свою версію подій оперативно нам не змогла. Зіславшись на те, що на місці саме працює спеціальна комісія й розслідування ще триває.

Як не дивно, але з більшим ентузіазмом можливі причини пожежі коментують прості кияни. Народ, здебільшого, переконаний: випадкових займань там, де крутяться мільйони, бути не може. І насправді мова йде про переділ ринку. Мовляв, саме з «випадкових пожеж» усе починалося із секонд-хендом на Шулявці. До того ж, радіоринок уже давно має славу місця із кримінальним душком. Найрезонансніший випадок стався в червні 2007-го, коли під час проведення наради в присутності багатьох свідків було розстріляно директора ринку. Крім того, як повідомило «Голосу України» анонімне джерело, за дивним збігом обставин незадовго до пожежі на ринку згоріло й дві автівки представників адміністрації ринку.

Звичайно, це все може бути лише збігом. І якщо на цьому перелік подібних «випадковостей» закінчиться, то в нього можна буде легко повірити. А якщо ні — то події на радіоринку і надалі ставатимуть топ-темою кримінальних новин.