Учора Голова Верховної Ради України Володимир Рибак дав інтерв’ю засобам масової інформації, засновником яких є парламент: телеканалу «Рада», газеті «Голос України» та журналу «Віче».
Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, Голова Верховної Ради України заявив, що нову редакцію Конституції повинен приймати парламент. 
За словами керівника парламенту, робота над внесенням змін до Основного Закону є дуже складним процесом, у якому мають брати участь фахівці. Також, на думку В. Рибака, конституційний процес потребує громадського обговорення та розгляду у профільних парламентських комітетах. При цьому Голова Верховної Ради не виключив, що деякі питання можуть бути винесені на референдум.
Голова Верховної Ради України також запевнив, що наполягатиме на персональному голосуванні кожного народного депутата. За його словами, така позиція не всім може сподобатися, але усі парламентарії повинні дотримуватися законодавства. Депутат, зазначив керівник парламенту, має вносити законодавчі пропозиції, працювати у комітетах, виконуючи свою виборчу програму, і «голосувати за себе».
Володимир Рибак наголосив, що у разі незгоди депутата з тим чи іншим рішенням він має висловлювати свою позицію шляхом голосування «проти», але не заважати парламенту працювати у нормальному режимі. «Верховна Рада є майданчиком для дискусій, а не для бійок», — переконаний глава парламенту.
Повний текст інтерв’ю буде опублікований: у газеті «Голос України» та журналі «Віче».
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
ДОСЛІВНО
Володимир Рибак : «На референдумі Конституцію, на мій погляд, приймати неможливо. Конституція повинна прийматися у Верховній Раді України».