Через пряму трансляцію пленарних засідань Верховної Ради на Національному радіо і телеканалі «Рада» можна було слухати та бачити, що відбувається у парламенті. На жаль, цей останній привілей демократії та свободи слова в Україні, завдяки якому можна було дізнатися, що існують різні точки зору стосовно різних питань розвитку України, найближчим часом буде зліквідовано», — зазначив М. Томенко.
Як стало зрозуміло, виключення телеканалу «Рада» із так званого соціального пакета в деяких областях України не є випадковим. Воно відбувається на підставі рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, згідно з яким, до так званого соціального пакета, тобто переліку обов’язкових для показу каналів кабельними операторами, уведені інші канали. Натомість парламентський канал «Рада», за рішенням Нацради, не потрапив до соціального пакета. Це означає, що з нового року, якщо ситуація не зміниться, парламентський телеканал «Рада» може зникнути із  соцпакета і збережеться лише у супутниковому телебаченні.
М. Томенко висловив переконання, що Верховна Рада має відреагувати на цю ситуацію. «Всі фракції парламенту захищатимуть право громадян на те, щоб бачити, що відбувається у стінах українського парламенту. І вже найближчим часом Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення має прозвітувати про свою так звану діяльність, зокрема, і в контексті фактичної ліквідації парламентського телеканалу «Рада», — вважає народний обранець.
Прес-служба народного депутата Миколи Томенка.