Початок роботи українського парламенту нового скликання і формування уряду створюють сприятливі передумови для активізації демократичних і економічних реформ, а також подальшої реалізації стратегічного курсу на європейську інтеграцію. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з колишнім Президентом Республіки Польща Александром КваснЄвським (на знімку праворуч) та колишнім Президентом Європейського парламенту Петом Коксом.

Нинішній етап у відносинах Україна—ЄС, наголосив В. Рибак, є особливо важливим. «Ми цінуємо посилену увагу Євросоюзу до питань подальшого розвитку співробітництва з нашою державою», — сказав він.

За його словами, в Україні розглядають Висновки Ради ЄС у закордонних справах щодо України, схвалені 10 грудня 2012 року, а також Резолюцію Європейського парламенту від 13 грудня 2012 року щодо ситуації в Україні «як свідчення прихильності ЄС подальшому поглибленню двосторонніх відносин шляхом підписання Угоди про асоціацію з Україною».

Голова Верховної Ради зазначив, що в Україні за короткий період багато зроблено в напрямі реформування системи правосуддя у відповідності до європейських стандартів, зокрема, набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс.

У цьому контексті він підкреслив, що в Україні вітають «чіткий сигнал, що міститься у Резолюції Європейського парламенту від 13 грудня цього року, про необхідність надання ЄС активного сприяння Україні у її реформаторських зусиллях».

Керівник парламенту наголосив, що Україна зацікавлена в якнайшвидшому підписанні Угоди про асоціацію з ЄС, зазначивши, що на особливу увагу заслуговує поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі, яка може бути створена після підписання угоди.

«Нам потрібно якомога скоріше впроваджувати європейські стандарти в життя», — заявив В. Рибак.

У свою чергу, А. Кваснєвський та П. Кокс зазначили, що однією з головних цілей їхньої місії було сприяння налагодженню діалогу стосовно євроінтеграційних перспектив України. За словами П. Кокса, «амбітною ціллю» місії було, зокрема, створення умов для виконання Україною вимог, що містяться у рекомендаціях європейських інституцій.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.