Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік привітав учора представників Спілки генералів органів внутрішніх справ напередодні професійного свята — Дня міліції. Він зазначив, що такі зустрічі керівництва Верховної Ради України з представниками спілки напередодні Дня міліції вже стали традиційними, і «це свідчить про високу повагу до роботи органів міліції з боку вищого законодавчого органу держави».

Ігор Калєтнік підкреслив, що спілчани «є зразком чесного служіння народові України, вірності присязі». За його словами, в парламенті попереднього і нинішнього скликань працюють більше десяти народних депутатів, які пройшли службу в органах внутрішніх справ, і саме вони брали активну участь у розробці і прийнятті законодавчих актів правоохоронного спрямування. «Україна отримає прозорість завдяки законам», — сказав Ігор Калєтнік.

Як прозвучало на зустрічі, «досвід генералів міліції — це колосальний досвід, який можна і треба уміло використати для успішного реформування органів внутрішніх справ». Ігор Калєтнік висловив сподівання, що Верховна Рада України сьомого скликання демонструватиме конструктивну і продуктивну роботу. Він наголосив, що ухваленню законів має передувати їхнє публічне обговорення, до розробки законодавчих актів мають залучатися фахівці.

Ігор Калєтнік вручив учасникам зустрічі відзнаки Верховної Ради України.

Прес-служба Верховної Ради України.

На знімку: Ігор Калєтнік, генерал-лейтенант міліції Василь Грицак, генерал-полковник міліції Микола Паламарчук.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.