Народний депутат, лідер Європейської партії Микола Катеринчук зареєстрував у Верховній Раді сьомого скликання свій перший законопроект. Депутат пропонує ухвалити рішення про обрання міських голів у два тури (проект закону про внесення змін до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» (щодо обрання міських голів за мажоритарною системою абсолютної більшості) (р. №1098 від 14.12.2012 р.). Нагадаємо: аналогічний законопроект Микола Катеринчук вносив у попередньому скликанні парламенту, втім, ініціатива не знайшла підтримки сесії.
Документ передбачає перехід до мажоритарної системи абсолютної більшості (понад 50 відсотків голосів) для виборів міських голів, повідомила прес-служба партії. Прийняття цього закону дасть змогу членам територіальної громади відповідних міст обирати міським головою того кандидата, який має реальну підтримку переважної більшості виборців. Це слугуватиме підвищенню відповідальності міського голови перед виборцями та активізації політичного діалогу між головою і депутатами відповідної міської ради, створюватиме додаткові механізми реалізації громадянами своїх виборчих прав. Крім того, прийняття закону сприятиме посиленню політичної відповідальності виборців за результати реалізації права голосу.
На наступне засідання суду Ю. Тимошенко, можливо, доставить конвой?
 
Учорашнє засідання Київського районного суду Харкова у справі про зловживання, пов’язані з корпорацією ЄЕСУ, у черговий, 12-й, раз пройшло без обвинувачуваної Ю. Тимошенко. Засідання перенесено на 18 січня 2013 р. Державна пенітенціарна служба повідомила, що підсудна написала відповідну заяву, в якій посилається на поганий стан здоров’я. 
У прокуратурі водночас не виключають, що на наступне засідання суду Тимошенко можуть доправити силою. Таку заяву зробила представник держобвинувачення Вікторія Калита. Прокурор підкреслила, що без кінця ігнорувати судові засідання Тимошенко не може. Держобвинувачення вважає, що підсудна навмисно затягує розгляд справи. Доказом цього є той факт, що вона проводить численні зустрічі й наради в ЦКЛ №5. Хоча перебуває на стаціонарному лікуванні, а її захист постійно говорить про погане самопочуття. Доводи Тимошенко та її адвокатів Калита назвала непереконливими. 
Харків.