На сесії Івано-Франківської обласної ради затверджено комплексну Програму соціального захисту населення на період до 2016 року. Вона передбачає дієву підтримку малозабезпечених верств населення, інвалідів, багатодітних родин та ветеранів. В її рамках планують за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів надавати медичну допомогу цим верстам населення, створити в Івано-Франківську, Калуші та Коломиї службу «Соціальне таксі» для людей із вадами зору та осіб з порушеннями опорно-рухового апарату. В області подбають й про те, щоб у найбільших містах та Долинському, Косівському, Надвірнянському, Тлумацькому районах було відкрито відділення державного центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», а на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника створено факультет з підготовки та перепідготовки фахівців для роботи з особами, які мають інвалідність.
Передбачено також реконструкцію корпусів Івано-Франківського та Коршівського геріатричних пансіонатів, житлових приміщень та їдальні Делятинського і Снятинського психоневрологічних інтернатів, поточний ремонт Снятинського дитячого будинку-інтернату.
Нині на Прикарпатті проживають понад 91 тисяча інвалідів, 9,3 тисячі малозабезпечених сімей, 3,9 тисячі багатодітних родин, у яких виховується 14,2 тисячі дітей.
За 9 місяців 2012 року в області нараховано та виплачено державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям на загальну суму 134 мільйони гривень.
Івано-Франківська область.