жеребкувань плей-оф Ліги чемпіонів та Ліги Європи, які відбудуться 20 грудня у швейцарському Ньоні, повідомляє сайт УЄФА. Церемонію проведуть генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, директор асоціації зі змагань Джорджіо Маркетті, а також посли фіналів — Стів Макманаман (Ліга чемпіонів, Лондон) і Патрік Клюйверт (Ліга Європи, Амстердам).
Ліга чемпіонів. Церемонія жеребкування 1/8 фіналу розпочнеться о 12:30 за Києвом. У Лізі чемпіонів зведуть переможців груп з командами, котрі посіли другі місця, причому найсильніші проведуть повторні матчі 1/8 фіналу вдома. На цій стадії суперниками не можуть бути команди з однієї національної асоціації, а також клуби, які вже зустрічалися на груповому етапі.
Україну в 1/8 фіналу представить донецький «Шахтар».
Ліга Європи. Церемонія жеребкування 1/16 і 1/8 фіналу розпочнеться о 15:00 за київським часом. В 1/16 фіналу 12 переможців груп і чотири найкращі команди, які посіли треті місця на груповому етапі Ліги чемпіонів, зіграють проти 12 клубів, котрі опинилися на других місцях у Лізі Європи, і чотирьох колективів, які залишилися, з Ліги чемпіонів.
Команди з однієї групи Ліги Європи не можуть зустрітися в 1/16 фіналу. Перші матчі на виїзді проведуть переможці груп і чотири кращі клуби, що перебралися з Ліги чемпіонів. Як і у випадку з турніром чемпіонів, у першому колі плей-оф представники однієї національної асоціації будуть розведені по різних парах. Потім прийде черга жеребкування 1/8 фіналу. Із кошика діставатимуть кулі не з назвами команд, а з номерами від 1 до 16, які відповідають клубам в 1/16 фіналу. Удома почнуть переможці тих пар, чиї номери витягнуть першими.
В 1/16 фіналу Ліги Європи від України виступатимуть «Динамо» (Київ), «Дніпро» (Дніпропетровськ) та «Металіст» (Харків), які на цій стадії не зможуть зустрітися один із одним.