Футбол. Колишній тренер київського «Динамо», «Локомотива» (Москва) та збірної Росії Юрій Сьомін поділився думками щодо створення чемпіонату СНД:
— Об’єднаний кубок виглядає значно реалістичніше, ніж об’єднаний чемпіонат. Хоча й тут існує кілька очевидних нюансів.
Наприклад, як мотивувати учасників? Переконаний, вихід тільки один: починати переговори з UEFA, щоб хоч переможець цього турніру одержував путівку в груповий етап Ліги чемпіонів. Либонь, така можливість — найкраща мотивація для всіх клубів. Отже, якщо вже хочеться об’єднуватися, то варто робити це винятково на кубковому рівні.
Ідея із чемпіонатом СНД неправильна і нереальна. Я вважаю, що низка організаційних проблем ніколи не вирішиться, а відтак — майбутнього в цього проекту немає.
Дискусія про можливість створення чемпіонату СНД почалася після матчу «Динамо» (Москва) — «Зеніт» (Санкт-Петербург), в якому вибухнула петарда, що її кинули у воротаря динамівців Антона Шуніна. «Зеніту» в тій зустрічі присудили технічну поразку. Пітерці казали, що у випадку жорстких санкцій до їхнього клубу вони можуть вийти з чемпіонату Росії.
Із пропозицією про проведення об’єднаного чемпіонату СНД виступили, зокрема, президент ЦСКА Євгеній Гінер і голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер, власник донецького «Шахтаря» Рінат Ахметов і президент київського «Динамо» Ігор Суркіс. А глава РФПЛ Сергій Прядкін заявив, що Прем’єр-ліга готова взяти на себе роботу з розробки проекту створення чемпіонату СНД.