Шістсот метрів через замети не доїхала швидка допомога до пологового відділення другої Тернопільської міської лікарні. Немовля народилося прямо в машині. На щастя, все обійшлося. А 17-річній породіллі з села Денисова Козівського району довелося народжувати вдома з допомогою місцевої медсестри. «Швидка» не змогла пробитися до села. Рятувальники доправили породіллю з немовлям до траси, де на них чекали медики.
На кілька годин застрягла у снігах карета «швидкої» з двома двомісячними малятами неподалік села Жабиння Зборівського району. Працівники управління МНС України в області визволили автомобіль, хворих діток доправили до районної лікарні. Всього минулої неділі рятувальники вивільнили зі снігового полону п’ять автомобілів швидкої допомоги, сім пасажирських автобусів — загалом понад 250 одиниць автотранспорту, в яких перебувало понад 600 осіб, у тому числі діти. В області оголошено надзвичайний стан. Навчання у школах 17 і 18 грудня відмінено, повідомляє наш власний кореспондент у Тернопільській області Любов ЛЕВИЦЬКА.
Тривожна ситуація з новонародженими склалася й на Львівщині. За двійнею, що народилася у Буському районі, вчора зі Львова виїхала машина медицини катастроф, повідомив речник головного управління МНС у Львівській області Павло Василенко. За його словами, рятувальники витягнули машину «швидкої», що застрягла з вагітною жінкою у заметах на трасі Київ — Чоп, і доправили породіллю до медзакладу. Жінка народила двійню, однак малята потребували термінової госпіталізації до Львова. Тому за ними виїхала спеціальна машина медицини катастроф, яка в супроводі спеціальної техніки везтиме маму і малят до Львова.
Постраждали люди й на Житомирщині. Більше шести годин пішло на те, щоб доставити на термінову операцію літню жінку з села, що за 45 кілометрів від Малина. Везли хвору на спеціальній аварійно-рятувальній машині МНС, інформує наш власний кореспондент у Житомирській області Олексій КАВУН.
Біля села Кисоричі Рокитнівського району на дорозі Борове — Рокитне бійці служби порятунку вивільнили зі снігового замету два легковики, які створили затор. У салоні одного з них жінка народила дитину. Маму та немовля доправили до Рокитнівської центральної районної лікарні. Так само в наметі застрягла «швидка» біля села Дубляни Демидівського району, яка їхала в село Перекалі, аби госпіталізувати хвору семимісячну дівчинку. Рятувальники забрали лікарів і доставили їх своїм спецавтомобілем до місця виклику, а потім разом із хворим немовлям та батьками — у Демидівську центральну районну лікарню, повідомляє наш власний кореспондент у Рівненській області Олександра ЮРКОВА.
На знімку: так тернопільці вчора вранці відкопували свої авто.
Фото Любові ЛЕВИЦЬКОЇ.