У рамках Дня депутата, які вже стали традиційними, керівники Рівненської АЕС зустрілися не лише із 47 депутатами Володимирецької районної ради Рівненщини, а й сільськими головами Маневицького району Волинської області. Інтерес до роботи АЕС представників місцевих громад цілком виправданий, адже їх населені пункти розташовані у зоні спостереження станції.
Делегація на чолі з головою Маневицької районної ради Петром Зінчуком відвідала повномасштабний тренажер блочного щита керування у навчально-тренувальному центрі, «помандрувала» проммайданчиком РАЕС завдяки «Віртуальній екскурсії», переглянула фільм про рівненський енерговелет. Генеральний директор РАЕС Павло Павлишин ознайомив гостей із пріоритетними завданнями підприємства. Під час спілкування сільські голови поставили директору актуальні запитання, які цікавлять жителів регіону. Це й ремонт доріг, і пільги на оплату за використану електроенергію, і площа зони спостереження РАЕС, і перспективи роботи атомних енергоблоків та причини обмеження їх потужності, і підсобне господарство станції.
Гості висловили побажання активізувати профорієнтаційну роботу з боку РАЕС зі школярами Маневицького району з метою їх подальшого навчання у профільних енергетичних вузах і працевлаштування на атомній станції.
Голова Маневицької районної ради Петро Зінчук підкреслив, що район вчасно отримує від «Енергоатома» 9,5 мільйона гривень щороку на розвиток інфраструктури, які дуже потрібні для ремонту соціальних об’єктів.
Рівненська область.