Вибори міського голови пройшли цієї неділі в Єнакієвому (Донецька область). На посаду очільника міста претендували п’ятеро осіб. Однією з проблем стала явка — участь у голосуванні взяли 44 відсотки від загальної кількості виборців. Лідирує кандидат від Партії регіонів, заступник міського голови Валерій Олійник: за нього, за попередніми даними, віддали голоси 90 відсотків виборців.
Проблеми в день голосування створила погода: у 15-градусний мороз багато хто з городян вирішили залишитися вдома. Черг на дільницях не спостерігалося. Представники обласного штабу партії «УДАР» протягом дня заявляли про порушення під час виборів. Зокрема, за даними штабу, на одній із виборчих дільниць відбулося вкидання 20 бюлетенів до урни для голосування, а на іншій бюлетені не повністю розташували на столах, і частина з них лежали поза полем зору спостерігачів. Після завершення голосування на цій самій дільниці зникло світло.
За день до виборів у місті з’явилися оголошення, в яких від імені міської адміністрації начебто повідомлялося про зниження тарифів на комунальні послуги, а насправді жодного зниження не передбачалося.
Вибори міського голови Єнакієвого були призначені після смерті попереднього керівника Сергія Рухадзе в серпні цього року.
Донецька область.