В Ужгороді відбулася прес-конференція посланця святого Миколая. На ній улюбленець усіх дітей і щедрий благодійник розповів про сюрпризи та подарунки, які готує для малечі та дорослих. Зокрема, він планує збудувати в одному зі скверів міста сучасний дитячий майданчик і закликає всіх охочих долучитися до цієї справи. Миколайчик мріє гарно облаштувати та оздобити місце для дітей. А допоможуть йому в цьому молоді дизайнери та художники. За їх кресленнями й малюнками зі збірних модулів на майданчику зберуть казкове містечко, а кожна вежа на ньому матиме своє ім’я. Наприклад, «Башта принца Іванка». Право присвоїти його отримають найщедріші меценати, які долучаться до проекту.
Щоб згуртувати людей довкола акції, Миколайчик влаштовує свій, вже другий, благочинний прийом, де відбудеться аукціон. Зібрані на ньому кошти й буде використано для будівництва.
Ще 2010 року святий Миколай написав листа ужгородцям, у якому повідомив, що в місті тепер житиме його посланець. Тоді ж відкрили резиденцію добродійника й одразу ж відбувся його перший благочинний прийом. Зібравши на ньому кошти, помічники Миколайчика надали адресну допомога дітям, які цього потребували. З подарунками вони побували й у селищі Батьове. А минулоріч облаштували безпечні пішохідні переходи поблизу шкіл.
Новий благодійний прийом відбудеться 20 грудня. Квитки на нього коштують 250 гривень. Їх придбання також є внеском у проект.
Ірина БРЕЗА, Василь НИТКА.
Фото надане міським прес-клубом.