У Стаханові (Луганська обл.) увечері 14 грудня на третьому поверсі п’ятиповерхового будинку стався вибух. Одразу на місце НП прибули працівники МНС і правоохоронних органів, які евакуювали мешканців.

Постраждало п’ятеро осіб. Усі вони госпіталізовані: жінка і двоє дітей — 8-місячний хлопчик і 2-річна дівчинка — у травматологічному відділенні першої міськлікарні Стаханова, ще двох з опіками 2 і 3 ступеня на вертольоті відправили до обласної клініки в Центр медицини катастроф. На другий день вони вже дихали самостійно. Однак стан власника квартири, в якій стався вибух, і його сусідки залишається тяжким.

За попередньою інформацією, причиною вибуху став витік газу через несанкціоноване встановлення обігрівального пристрою. Але є й інша версія — спроба суїциду господаря квартири. Як з’ясували фахівці, епіцентр вибуху був у спальні, а не в кухні. Тобто, коли виникла іскра, уся квартира вже була заповнена газом.

У Стахановській міськраді повідомили, що будинок навесні 2010 року було відключено від централізованого і переведено на індивідуальне опалення. Міський голова Юрій Борисов повідомив, що родинам, які залишилися без даху, до березня 2013 року нададуть нове житло. За рахунок обласного бюджету всі потерпілі одержать матеріальну допомогу.