Верховна Рада України має розробити перспективний план законодавчої роботи, який відповідатиме очікуванням людей і міжнародним зобов’язанням нашої держави. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак у понеділок під час наради з керівниками структурних підрозділів апарату Верховної Ради і секретаріатів парламентських комітетів. Керівник парламенту заявив, що він робитиме усе від нього залежне для досягнення компромісу, аби представники влади і опозиції «почули один одного». За словами В. Рибака, першочергові питання, що турбують громадян, потрібно вирішувати на законодавчому рівні. Тому, наголосив Голова Верховної Ради, потрібно усвідомити, що вибори закінчилися, «піднятися над партійними інтересами, взяти за основу інтереси людей і працювати для народу».

Необхідно, зазначив В. Рибак, аби у сесійній залі було порозуміння, а також потрібно відмовитися від дій, «які не прикрашають Верховну Раду».

На переконання Голови Верховної Ради України, і депутати, і співробітники апарату повинні разом піднімати авторитет єдиного законодавчого органу, у тому числі на міжнародній арені.

Голова Верховної Ради закликав працівників апарату парламенту до конструктивної роботи. «Головною одиницею у системі парламенту» В. Рибак назвав комітети, наголосивши у цьому контексті на важливості фахового підходу до підготовки законодавчих актів. «Верховна Рада має приймати закони, які забезпечуватимуть європейські стандарти життя в Україні», — заявив він. До того ж Голова Верховної Ради наголосив, що усі законопроекти перед розглядом у сесійній залі мають отримати експертну оцінку відповідних управлінь апарату парламенту.

ДОСЛІВНО

Володимир РИБАК:

«Україна — європейська держава, і парламент також має бути європейським».

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.