Верховна Рада України перегляне держбюджет за підсумками першого кварталу 2013 року. Про це в ефірі телеканалу «Інтер» заявив Голова Верховної Ради Володимир Рибак. «Немає ніякої трагедії з бюджетом. Десять років тому я працював у набагато гірших умовах», — зазначив політик.

Крім того, на переконання Голови Верховної Ради, українська столиця має фінансуватися краще, ніж будь-який інший регіон України. «По Києву судить уся Європа, які ми люди, яка ми держава. Кожний житель із регіону хоче приїхати в Київ, та не кожний житель Києва поїде в регіон. Це столиця. І бюджет ми, я киянам кажу, переглянемо».

Володимир Рибак також висловив задоволення із приводу роботу голови КМДА Олександра Попова. «Думаю, що Попов — все-таки гідна кандидатура й гідний менеджер».

Голова Верховної Ради відзначив, що буде настроювати колег на виконання обіцянок, які вони давали напередодні виборів. «Давайте візьмемо програми п’яти партій (які пройшли в парламент), обіцянки цих партій перед виборцями, і давайте будемо вже (їх виконувати)», — запропонував Володимир Рибак.

«Що думає депутат робити? Що думає парламент робити, щоб допомогти людям? Ми робили соціологічні дослідження й запитували авторитетних людей у кожному регіоні: «Що треба робити?» На перше місце люди ставили питання про створення робочих місць і підвищення заробітної плати. От головні питання», — додав політик.

«Буде зарплата більшою — будуть місцеві органи управління мати більше фінансів. Тому я націлюватиму депутатів саме на виконання тих обіцянок, які вони давали, коли йшли на вибори. Це головне питання», — підсумував Володимир Рибак.