Увесь світ трубить про голод, що насувається. Цивілізовані країни думають, як розв’язати цю проблему та убезпечити своїх громадян. І тільки українська влада рекордними темпами вивозить із країни зерно й хоче розпродати сільськогосподарську землю. Так народний депутат від КПУ Сергій Гордієнко прокоментував чергову новину про продовольчу кризу, що насувається на світ, повідомляє прес-служба партії. Причому тональність прогнозів стала ще більш гнітючою: тепер американські експерти кажуть, що у зв’язку із кліматичними та демографічними процесами людство зовсім залишиться без пшениці й, відповідно, без хліба.

«Як типово для українських лібералів: поки весь світ сушить голову над протистоянням голоду, що насувається, наш уряд бадьоро рапортує про рекордні темпи вивезення пшениці, — констатував Сергій Гордієнко. — Тим часом комуністи давно попереджали, що зерно — це стратегічно важливий запас, який у жодному разі не можна вивозити за кордон. Особливо тепер, коли світ — на порозі продовольчої кризи й йдеться про виживання громадян України».

Однак, як зазначив парламентарій, владі, судячи з усього, до громадян й діла немає. Заради наживи й дотримання інтересів групки багатіїв, вона готова пожертвувати простим населенням.

А Компартія ще раз нагадала свою принципову позицію: «Влада зобов’язана забезпечити продовольчу безпеку України, — заявив Сергій Гордієнко. — Для цього необхідно зупинити свавілля трейдерів, які вивозять зерно, а також ухвалити та реалізувати комплексну програму КПУ з розвитку села. Вона передбачає широкий спектр заходів, від створення великих кооперативних підприємств до забезпечення сіл школами, медичними та культурними закладами, дорогами тощо. І, саме собою, навіть мови бути не може про розпродаж українського чорнозему».