Сьогодні — День працівників суду

Шановні судді та працівники судів!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята.
День працівників суду — це свято суддів, усіх, хто працює в органах правосуддя і присвятив своє життя служінню ідеалам Добра, Закону і Справедливості.
Здійснення судами свого конституційного призначення покладає на вас особливу відповідальність перед Українським народом, оскільки саме від вашого професіоналізму, чесності, принциповості, вірності закону залежить реальне забезпечення відповідно до Конституції та законів України соціальних прав людини і громадянина, міжнародних конвенцій та загальноприйнятих правових стандартів.
Уся історія нашої країни, яка реально почала будувати державність на принципах Декларації про державний суверенітет України, переконливо підтверджує, що становлення і діяльність судової системи України має особливе значення для держави і суспільства. Працівники судів пройшли всі етапи розвитку правосуддя в країні та накопичили великий практичний досвід у вирішенні найскладніших правових питань.
Сьогодні судова влада України, сформувавшись як самодостатній соціальний інструмент досягнення верховенства права та справедливості, здатна захистити права і свободи людини і громадянина, забезпечити доступне, справедливе та законне правосуддя.
Головним чинником побудови ефективної системи правосуддя і надалі буде створення якісної законодавчої бази, належний кадровий склад судів, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності судів.
Без сумніву, Верховна Рада України сприятиме створенню необхідних законодавчих умов забезпечення справедливого та ефективного правосуддя, якісному добору високопрофесійних суддів, утвердженню реальної незалежності судів та зміцненню авторитету судової влади в ім’я забезпечення прав і свобод людини і громадянина.
Бажаю всім суддям, працівникам апаратів судів та Державної судової адміністрації міцного здоров’я, добра і благополуччя, родинного щастя та нових професійних успіхів і досягнень в утвердженні неупередженого та об’єктивного правосуддя в ім’я добра, моралі та справедливості, на благо українського суспільства.
Володимир РИБАК.