Шановні співвітчизники!
 
Понад чверть століття тому в умовах смертельного радіоактивного опромінення було завершено будівництво укриття над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції. Сьогодні Україна вшановує учасників ліквідації наслідків тієї страшної аварії. Ми вклоняємося їх високому професіоналізму, самовідданості і жертовності заради прийдешніх поколінь. Багато з тих, хто прийняв на себе перший удар ядерної стихії, на жаль, уже пішли у безсмертя, залишивши смуток та біль у наших серцях.
Вічна і світла їм пам’ять.
Висловлюю глибоку повагу фахівцям, які нині виконують відповідальні завдання з мінімізації тяжких наслідків найбільшої у світі техногенної катастрофи. Щиро дякую цим людям за їхню нелегку працю.
Як Президент України я й надалі контролюватиму процес своєчасної і повної реалізації положень законодавства, а також власних ініціатив щодо забезпечення соціальної захищеності учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, сімей загиблих та постраждалих.
Звертаюся до всіх небайдужих громадян із закликом виявляти постійну увагу до героїв-чорнобильців, аби гідно віддячити їм за наше врятоване сьогодення та майбутнє. 
Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!
Від імені Українського народу бажаю вам і вашим рідним міцного здоров’я, добробуту, довгих та щасливих років життя.
Прес-служба Президента України Віктора Януковича.