Комуністична партія не буде представлена у новому складі Кабінету Міністрів. Про це журналістам повідомив лідер партії, народний депутат Петро Симоненко (на знімку). Водночас, коментуючи причини підтримки кандидатури Миколи Азарова на посаду Прем’єр-міністра, Петро Симоненко підкреслив, що фракція прийняла таке рішення, керуючись тим, що ситуація в країні значно погіршиться у зв’язку з відсутністю прем’єра. Він додав, що саме голоси КПУ стали вирішальними у схваленні парламентом кандидатури Азарова. Проте це не означає, що КПУ підтримуватиме дії Кабміну.
«Ми не підтримуємо уряд. Ми вимагаємо, щоб уряд відповідав за те, що вони обіцяли», — сказав П. Симоненко.
Політик підкреслив також, що фракція має намір ініціювати питання відповідальності нового Кабінету Міністрів, у разі якщо він протягом року не вживатиме кроків з виконання передвиборних обіцянок ПР на парламентських виборах.
П. Симоненко вкотре зазначив, що Компартія не створюватиме парламентської більшості з ПР.
Водночас П. Симоненко повідомив, що фракція КПУ претендує на керівництво у двох парламентських комітетах і Спеціальній контрольній комісії з питань приватизації.
«Ми маємо повне право на цю кількість. Тому щодо інших комітетів я й не кажу. Ось ці два комітети — з транспорту і зв’язку, і з питань соціальної політики — ми обстоюватимемо», — цитує слова політика УНІАН.
Щодо керівництва в Спеціальній контрольній комісії, то, за словами депутата, комуністи вважають це можливим, «враховуючи, що були прийняті дуже небезпечні закони про початок приватизації залізниці, портів, комунікації зв’язку».
«Як завершиться процес переговорів — важко передбачити. Я сказав поки що лише про те, як ми бачимо свої потенційні можливості для поліпшення організаційної і змістовної роботи комітетів і парламенту», — констатував П. Симоненко.