Листоноша із села Любимівка Каховського району Херсонщини Марина Гривкова має славу справжньої чарівниці. У селі працює чотири листоноші, але лише на ділянці Марини Володимирівни селяни виписують понад півтисячі різних газет і журналів, що майже удвічі більше, ніж на сусідніх ділянках!

У Любимівці кажуть, що жінка знає якийсь секрет, який допомагає їй переконувати народ витрачати гроші на періодику в такий складний час. Сама ж Марина Гривкова вважає, що потрібно просто прислухатися до людей.

— Напевно, дешевше дізнаватися про усе, що відбувається у світі, з теленовин. Однак ця інформація запам’ятовується гірше, осмислити її складніше — такий наший селянський менталітет. Тому земляки, як і раніше, читають і читатимуть газети: потрібно лише знати, хто і чим цікавиться, що кому запропонувати. Скажімо, газету «Голос України» традиційно виписує сільська інтелігенція, яка залишається вірним другом видання і після виходу на пенсію. В одного з наших постійних передплатників з віком зір погіршився настільки, що сам він друкований текст розібрати вже не може. Але від улюбленого «Голосу України» пенсіонер все одно не відмовляється і продовжує його виписувати вже багато років поспіль. Тепер газету від першої до останньої сторінки читає йому дружина, — розповідає про тонкості передплатної кампанії на періодику Марина Гривкова.

Сумка листоноші завжди наповнена вщент, її буквально розпирає від листів і газет, тому вона швидко виходить із ладу. Редакція газети «Голос України» вирішила допомогти Марині Володимирівні з екіпіруванням і підготувала для неї нову сумку з набором скромних подарунків, які від імені нашого видання вручив листоноші директор регіональної дирекції «Укрпошти» Михайло Вертман (на знімку).

Херсонська область.

Фото автора.