Три дні в Ужгороді тривала міжнародна виставка «Альтернативна енергетика та енергозбереження», яка відбувалася в рамках реалізації проекту «Біоенергія Карпат» програми транскордонного співробітництва ЄІСП «Угорщина—Словаччина—Румунія—Україна—2007—2012». Участь у заході взяли виробники альтернативних видів енергії з Чехії, Словаччини та українських міст — Ужгорода, Тернополя, Харкова, Львова й Одеси, повідомили «Голосу України» в прес-службі облради.
За інформацією керівника Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради Валерія Грищенка, виставку організували як майданчик для зустрічі потенційних бізнес-партнерів, розширення ділових відносин, наукових дискусій та обговорень, тематичних семінарів та презентацій. Водночас стартували заключна конференція проекту «Біоенергія Карпат» та презентація закордонних компаній у сфері альтернативної енергетики та енергозбереження, які планують розширити свою діяльність на українському ринку.
Понад 30 компаній і три наукові установи з трьох країн представили власну продукцію та новітні розробки. Переважно це сонячні панелі та колектори, обладнання для геотермальних та вітрових установок. Найбільше павільйонів на виставці зайняли виробники біоенергії та біомаси.
Заступник голови обласної ради Андрій Сербайло зазначив, що біоенергія — це вид енергетики, який найбільш оптимально й ефективно можна використати в гірському краї. 
Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова висловила задоволення тим, що виставка стала міжнародним майданчиком для виробників альтернативних видів енергії в Карпатському регіоні. «Залежати від енергії, і насамперед від тієї, яку нині імпортуємо, — задоволення не з дешевих. Ця залежність є і дещо небезпечною для економіки. Тому впровадження альтернативних видів енергетики — наше майбутнє», — вважає дипломат.