Передплатна кампанія цього року проходить складно — через фінансові труднощі бюджетних структур. Гроші досі не пройшли по рахунках казначейства. У зв’язку з цим Луганська дирекція «Укрпошти» втрачає понад півтора мільйона гривень, а видання — тисячі своїх передплатників. І «Голос України» — не виняток.

Днями журналісти й поштовики Луганщини обговорили можливості вдосконалення процесу поширення періодичних видань. У сторін накопичилося чимало запитань і претензій один до одного. Але й поштовики, і газетярі однаково зацікавлені в успішних результатах таких кампаній.

Ситуацію з передплатою-2013 ускладнює жалюгідний стан абонентського господарства. У багатьох висотках області немає поштових скриньок (саме це 60% опитаних луганчан називають головною причиною свого небажання передплачувати періодичні видання). А кодові замки, охоронне обладнання та інші прилади не дають працівникам пошти можливості вчасно доправити кореспонденцію.

Голова Луганської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Михайло Стоянов запропонував органам місцевої влади прийняти регіональну програму підвищення якості послуг з поширення передплатних видань. Учасники наради вирішили звернутися до керівників області: місцева влада просить посприяти в поліпшенні стану абонементного господарства й у розблокуванні рахунків бюджетних організацій.