Державний пожежно-рятувальний пост відкрито у прикордонному селі Старовойтове Любомльського району. 
Від депо посту, обладнаного сучасною спецтехнікою для гасіння пожежі та допомоги під час дорожньо-транспортних пригод, до найбільшого на західному кордоні України міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин—Дорогуськ» — лише півкілометра. Рух на цій ділянці магістралі досить інтенсивний. Щодоби через пункт пропуску лише в одному напрямку проходить понад 1700 вантажних і майже 3 тисячі легкових автомобілів. Тож, дбаючи про безпеку та комфорт громадян, які перетинають державний кордон, нещодавно в райцентрі Любомль, що неподалік, побудували сучасну лікарню, в Ягодині — станцію «Швидкої медичної допомоги», а тепер ще й пожежно-рятуальний пост.
— Найближче депо, яке може надати необхідну допомогу, було розташоване за 18 кілометрів від пункту пропуску, — каже начальник територіального управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, — а нове — поруч. Відтепер ми зможемо оперативно реагувати на всі надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, забезпечити надійний захист цієї стратегічно важливої території. Готові прийти на допомогу й колегам із Польщі. Такий досвід є. Кілька років тому загін волинян працював у сусідній країні, ліквідовував наслідки повені.
Перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко, відкриваючи пожежно-рятувальний пост, зазначив, що роботу з облаштування кордонів і прикордонної інфраструктури вестимуть і надалі. За останні два роки на розбудову міжнародного переходу «Ягодин» витрачено майже 70 мільйонів гривень. 
Волинська область.
На знімку: голові обласного добровільного пожежного товариства Григорію Загородньому і коменданту Державної пожежної служби Люблінського воєводства Тадеушу Мілевському є про що розповісти один одному.
Фото автора.