Футбол. У дніпропетровському клубі розраховують на вдале продовження сезону 2012/2013. Про це клубному сайту розповів генеральний директор клубу Андрій Стеценко. Але спочатку він прокоментував події першої половини сезону.
— Звичайно, ми задоволені. Команда повністю виконує завдання на сезон. Вона посідає друге місце в чемпіонаті країни, продовжує боротьбу в національному Кубку і Лізі Європи. Все це пов’язую з тим, що завдяки зусиллям тренерського штабу деякі футболісти (насамперед Джуліано) помітно додали у грі, що одразу позначилося на результаті.
Завдання на другу половину сезону ми не змінюємо — посісти місце в трійці і якомога краще виступити в інших змаганнях.
— Яке ваше ставлення до ідеї проведення чемпіонату СНД?
— Вважаю її малоперспективною. По-перше, одразу постає запитання: як визначатиметься єврокубкова квота? Скажімо, якщо український клуб посяде 10-те місце в чемпіонаті СНД, але при цьому буде другим серед команд своєї країни, чи дасть це право грати в єврокубках? І таких моментів — безліч. Якщо їх не вирішити (а рішень поки що ніхто не пропонує), ідея швидко втратить свою цінність, адже провідну роль в будь-якому разі повинні відігравати спортивні цілі. Тож особисто я поки що, крім красивої ідеї з нотками ностальгії, нічого не бачу.
— Хто залишить «Дніпро»?
— Про орендованих Майкла Одібе та Олександра Алієва всі вже поінформовані. Щодо інших поки що конкретики немає. Очевидно, що тренерський штаб не дуже розраховує на Самуеля Інкума та Дениса Олійника, але пропозицій стосовно них не надходило. Ще складніша ситуація з Дереком Боатенгом, який, на жаль, все робить для того, щоб наші відносини вийшли за межі взаємної поваги.
Пропозиції щодо наших провідних гравців є, але їх складно назвати серйозними. Іноді таке враження, що потенційні покупці не розуміють, що за хороших футболістів треба платити хороші гроші. А от на Дениса Кулакова тренерський штаб розраховує і сподівається, що після плідної роботи взимку він остаточно поверне колишні кондиції.
Контракт Віталія Денисова добігає кінця, але ми так і не змогли прийти до спільного знаменника. Клуб пропонував нову угоду з покращеними умовами, однак цього виявилося недостатньо. У будь-якому разі ми дякуємо Віталію за роки, проведені з нами.
— Ким збираєтесь посилитися?
— Насамперед нам потрібен центральний оборонець, і робота в цьому напрямі ведеться дуже активно. Додам, що найімовірнішим кандидатом є футболіст із титулованого бразильського клубу. Також не виключаю появи нового виконавця в зону півоборони-атаки. Ймовірно, і в цьому разі це буде південноамериканський футболіст з хорошою швидкістю і технічною оснащеністю...
У другому турі — невдача
Хокей. У Донецьку триває чемпіонат світу (U-20). Дивізіон І. Група B. У другому турі збірну України, на жаль, спіткала невдача. Вона поступилася команді Італії — 1:3 (1:0, 0:1, 0:2). Результати інших матчів: Казахстан — Хорватія. 5:0 (0:0, 1:0, 4:0). Велика Британія — Польща. 2:6 (2:1, 0:2, 0:3).
Після цього очкові показники учасників стали такі: 1. Польща — 6 (різниця шайб — 12—5); 2. Італія — 6 (6—1); 3. Казахстан — 3; 4. Україна — 2; 5. Велика Британія — 1; 6. Хорватія — 0.