Сучасний ноутбук від Президента України Віктора Януковича передав Тетянці М’ялик із села Воронки Володимирецького району голова Рівненської ОДА Василь Берташ. За його допомогою дівчинка отримуватиме віртуальні уроки. На відміну від своїх ровесників, за станом здоров’я шестикласниця змушена навчатися удома.

2009 року внаслідок нещасного випадку дівчинка отримала численні травми, перенесла за три роки майже тридцять операцій. Потребувала лікування за кордоном, на яке її родина не мала коштів (мати — доярка, батько —інвалід першої групи, у сім’ї — восьмеро дітей).

Родина попросила допомоги у Президента. Торік у жовтні Віктор Янукович узяв Тетяну М’ялик із собою в літак, коли прямував на Кубу з державним візитом. Домовився про безплатне лікування дівчинки. Школярка пробула тривалий час на Острові Свободи — тамтешні лікарі замінили їй протез ноги.

Президент України постійно цікавиться її здоров’ям. Минулого року Таня передала главі держави на Різдво ангела, зробленого власноруч. Нині написала листа, розповіла, що вчиться самостійно, оскільки не може ходити до школи. «Я також люблю вишивати, в’язати, малювати, а ще допомагаю мамі по господарству і доглядаю молодшу сестричку, — пише Тетяна. — Наближаються свята. Я від душі бажаю Вам успіхів, здоров’я і довгих років життя».

Тетяна подякувала Президенту за ноутбук і передала йому через Василя Берташа іконку Різдва Христового та рушничок (на знімку), вишитий власноруч. Гаптовані серветки від школярки отримають у подарунок Ганна Герман і Тетяна Бахтеєва, які також опікуються дівчинкою.

Рівне.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.