Наступного року заробітна плата в Донецьку зросте із 3765 до 4030 гривень, а реалізація промислової продукції — на 2,6 відсотка. Такі цілі закладено до плану соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік. 

«План характеризується тим, що нам потрібно мінімізувати наслідки кризових явищ в економіці міста, продовжити жорсткий контроль за виплатою заробітної плати на підприємствах усіх форм власності. Основними пріоритетами стануть соціальне житло та соціальні об’єкти: спорудження будинку в мікрорайоні «Домобудівник», новий дитячий садок у Будьоннівському районі, завершення реконструкції стадіону «Кіровець», парку Петровського і Палацу культури імені Петровського, завершення ремонту Палацу дитячої та юнацької творчості з навколишнім парком. Буде завершено реконструкцію Міського центру молоді, а спільно із шахтою імені Засядька — капітальний ремонт лікарні №20», — розповів міський голова Олександр Лук’янченко.

Згідно з проектом бюджету міста на 2013 рік, із загальної суми коштів, які зароблятиме обласний центр, 78,8 відсотка надійде до державного бюджету, 8,9 відсотків — до обласного. «І на 12,3 відсотка ми житимемо, розвиватимемося, робитимемо місто затишним і комфортним», — зазначив голова.

Дохідна частина бюджету міста становитиме 2,5 мільярда гривень, витратна — на такому само рівні. Однак окремі статті витрат будуть меншими, ніж у попередньому році. Наприклад, на ремонт шляхів виділяється 40 мільйонів гривень — удвічі менше, ніж у 2012-му. «Шукатимемо протягом року ресурси для залучення коштів до спеціального і цільового фонду, щоб покривати нестачу фінансових ресурсів. Не можна сказати, що це буде бюджет бурхливого розвитку. Це буде бюджет стабільності», — додав керівник міста.