Несприятливі погодні умови продовжують випробовувати на міцність вітчизняні електромережі в населених пунктах та готовність комунальних служб до роботи в зимовий період. Так, за повідомленням прес-служби МНС, у ніч на 12 грудня в Україні знову без світла лишилися 577 населених пунктів у п’яти областях. Знеструмлення сталося через спрацювання систем захисту електропередач.
Потерпала від снігу та ожеледиці й столиця. Фактично щодобово комунальники, повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на КК «Київавтодор», вивозять із міста понад три тисячі тонн снігу. А загалом, із початку снігопадів, з міста вивезено 21 тисячу тонн. Для посипання автошляхів та тротуарів міста 11 грудня використано 1,4 тисячі тонн солі та 710 тонн піщано-соляної суміші. Сніг прибирають 668 одиниць техніки.
Тим часом у Кам’янці-Подільському міська влада підбила підсумки боротьби зі снігопадом, який тут не припинявся 39 годин, інформує наш власкор Віра Шпильова. За підрахунками міського голови Сергія Бабія, на пальне для 11 одиниць техніки довелося витратити майже 100 тисяч гривень. 35 тисяч гривень виділили з міського бюджету, решту палива допомагали придбати підприємці.
У Запоріжжі перший сніг супроводжувався штормовим вітром, що позначилося на електропостачанні міста. Тож, як повідомив наш власкор Леонід Сосницький, постраждав не лише традиційно вразливий у негоду приватний сектор, а й багатоповерхівки. Аварійні бригади намагаються в найкоротший термін ліквідувати наслідки розгулу стихії.
А на Вінниччині через негоду та відсутність бензину в дітей почалися передчасні канікули, розповів наш власкор Віктор Скрипник. Найбільше дітей — 720 — не відвідують заняття в школах Немирівського району. Тут до 14 навчальних закладів автобуси не доїжджають, бо в бюджеті немає коштів на пальне. У Ямпільському, Оратівському, Літинському та Гайсинському районах 464 учнів не підвозять до 49 шкіл через замети на дорогах.
Між тим у Тернополі міська влада вирішила штрафувати підприємців, які не прибирають прилеглу до їхніх закладів територію, на суму від 850 до 1700 гривень, зазначила наш власкор Любов Левицька.