Хокей. Запровадження ліміту на легіонерів та обмеження за віком гравців у Професіональній хокейній лізі України — передчасне. Про це під час засідання круглого столу заявив голова ради директорів ХК «Беркут» (Київ) Сергій Харовський.
«У нашому клубі вважають, що пропозиція про запровадження ліміту на легіонерів і вікового цензу для хокеїстів у Професіональній хокейній лізі — передчасний і неправильний підхід», — сказав він.
За словами пана Харовського, пропозицію, яка надійшла від президента ХК «Донбас», було розглянуто ХК «Беркут», проте вона не виходила на офіційний рівень.
«Ще жоден клуб офіційно  до ПХЛ не звертався», — заявив голова ради директорів ХК «Беркут». Він також зазначив, що з лімітом насамперед не погодяться батьки юних хокеїстів, адже тоді лігу навряд чи можна буде назвати професіональною: «У такому випадку вони відмовляться віддавати дітей у хокей».
Готуватимуть арбітрів
У Донецьку відкрито першу в Україні спеціалізовану школу хокейних суддів. Заклад створено обласною федерацією за підтримки хокейного клубу «Донбас» і організовано на базі Донецького державного університету управління, повідомляє сайт ХК «Донбас».
Першими учнями установи стали 11 абітурієнтів з Донецька, Києва, Вінниці та інших міст. Серед тих, хто вже прослухав перші лекції, — охочі освоїти нову професію, а також діючі судді Професіональної хокейної ліги, які виявили бажання підвищити свою кваліфікацію.
Навчання розраховано на 2 роки, протягом яких відбудеться кілька сесій. Вони присвячуватимуться певним подіям: наприклад, чемпіонату світу тощо. У навчальну програму закладено всі сучасні методики навчання і роботи арбітрів, а також багато супутніх дисциплін. Велику увагу приділятимуть знанням з психології.
Керуватиме процесом навчання голова судівсько-дисциплінарного комітету Професіональної хокейної ліги Олег Лускань, якому допомагатимуть провідні фахівці та арбітри України.