4 грудня працівники ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» — найбільшого промислового підприємства, визнаного лідера гірничо-металургійної галузі України — вийшли на акцію протесту проти політики транснаціонального власника. Кілька тисяч працівників вирішили сказати своє рішуче «Ні!» зниженню кількості колективу підприємства, надмірному збільшенню виробничого навантаження, спробам зменшити розмір заробітної плати.

Ініціатором протесту виступив профспілковий комітет діючої на підприємстві первинної організації Профспілки металургів і гірників України (ПМГУ). Люди зібралися практично біля всіх основних прохідних підприємства. Підтримати протестувальників прийшли їхні рідні та близькі, а також ті, хто ще нещодавно працював на виробництві, але через політику, що проводить власник, був змушений звільнитися.

Переговори зайшли в глухий кут

Про свою солідарність із колективом ПАТ «АМКР» заявили, надіславши телеграми, профспілкові організації багатьох підприємств гірничо-металургійної галузі України на чолі зі ЦК ПМГУ, виконком Профцентру «Союзметал» —Міжнародного об’єднання профспілок металургів і гірників країн СНД, профспілка металургів «Жактау», що представляє інтереси трудящих АТ «АрселорМіттал Теміртау» в Казахстані.

Відверто скажемо: ми не прихильники з найменшого приводу розкидатися голосними заявами та гаслами, кликати людей на барикади. Але в цьому випадку всі спроби профкому знайти з адміністрацією підприємства спільну мову за столом переговорів, домогтися від неї поваги прав і інтересів трудового колективу виявилися безрезультатними. Хоча профком звертався безпосередньо до власника. Коли у квітні цього року на підприємстві побував з візитом пан Лакшмі Міттал, йому було особисто вручено Відкрите звернення трудового колективу із закликом звернути увагу на наявні проблеми та вжити заходів для їх якнайшвидшого розв’язання. Відтоді минуло більш як півроку, і які ми бачимо результати? Ситуація на підприємстві тільки погіршилася!

За себе й за того хлопця?

«Ми хочемо, щоб нас почули!» — звучало від учасників акції протесту. — Скільки можна ще скорочувати штат? Ми проти тієї політики, що ставить нас перед вибором: або звільняйся сам, або працюй за себе й за того «хлопця», якого «звільнили», що означає: працюй — більше, а отримуй — менше. Ми більше мовчати не маємо наміру. Нехай уся країна дізнається, що власник готовий перекреслити весь позитив, який є на підприємстві в соціальній галузі, готовий знехтувати начебто важливою для нього, як він невпинно декларує, репутацією представника соціально відповідального бізнесу, коли справа стосується збереження робочих місць і оплати праці».

Дійсно, з моменту продажу підприємства транснаціональному власникові кількість працівників скоротилася з 56 тисяч чоловік до 30. Все це стало наслідком проведення протягом декількох років непродуманої, можна сказати, огульної кампанії з добровільного звільнення працівників. При цьому нібито добровільне звільнення багато в чому штучно стимулювалося постійним проведенням реорганізацій структурних підрозділів підприємства з вивільненням працівників під виглядом так званої оптимізації кількості персоналу. Серйозно збільшує проблему той факт, що прийом на роботу на підприємство, за рідкісним винятком, повністю відсутній. У тому числі закрита дорога на підприємство й для перспективної молоді — випускників профільних навчальних закладів Кривого Рогу.

Особливо загострилася ситуація після видання адміністрацією підприємства у 2012 році двох наказів, що вимагають, грубо кажучи, «підігнати» штатні розклади підрозділів під наявну фактичну кількість персоналу. Як наслідок — працівники підприємства, змушені через елементарний брак на виробництві робочих рук трудитися з підвищеним навантаженням, опинилися перед загрозою втратити в зарплаті. А саме: у такий спосіб вони залишаються без одержуваних ними раніше доплат за суміщення професій і виконання додаткового обсягу робіт, пов’язаних з недоштатом.

У листопаді на підприємстві почали масово видавати накази про скасування посад і професій у структурних підрозділах під виглядом необхідності зниження витрат в умовах наростаючої економічної кризи. При цьому про вихід таких наказів профспілковий комітет доводять до відома вже постфактум, лише для «галочки», не проводячи із профкомом передбачені законом і Галузевою угодою в таких випадках повноцінні попередні консультації. До того ж тепер справа дійшла до масового скорочення аж ніяк не вакантних робочих місць, а зайнятих живими людьми, які в такий спосіб потрапляють під загрозу звільнення за скороченням штатів.

Адміністрація підприємства стверджує, що скорочення штату не є самоціллю, його не уникнути, бо всі інші резерви для зниження собівартості продукції вичерпано. Але профспілковий комітет так і не домігся від адміністрації надання зажаданих даних (що є також порушенням українських законів), які дають можливість зробити аналіз собівартості продукції. Тому неможливо зрозуміти, наскільки економічно обґрунтованим є щорічне зменшення чисельності працівників.

На тривожну ситуацію зі зменшенням кількості персоналу на підприємстві профком постійно звертав увагу Фонду держмайна, що покликаний контролювати виконання інвестиційних зобов’язань, узятих на себе власником під час покупки комбінату «Криворіжсталь» у 2005 році. Однак належної підтримки від фонду так і не одержали. Позиція ФДМУ взагалі незрозуміла. Із застереженням на світову кризу без залучення профспілкової організації підприємства власником була досягнута домовленість із ФДМУ України про перенесення термінів виконання найважливіших інвестзобов’язань. У тому числі це стосується й одного з головних соціальних зобов’язань, що передбачає підвищення рівня заробітної плати на підприємстві відповідно до галузевого стандарту оплати праці. Тепер це зобов’язання власник повинен виконати до 2014 року, утім початковий термін був до 2010-го!

Не може не хвилювати й перенесення строків виконання інвестиційних зобов’язань, що передбачають корінну модернізацію виробничих потужностей підприємства та впровадження ефективних природоохоронних заходів. Адже зношування основних виробничих фондів дуже високе, а про екологічні проблеми в Кривбасі знає вся країна.

Євростандарт без єврозарплати

Створюється враження, що власник хоче мати на підприємстві європейську чисельність персоналу та продуктивність праці, але без європейських витрат. Щоб на нього працювали з ентузіазмом радянських ударників-стахановців на обладнанні, успадкованому в основному ще від СРСР. І щоб за все це він платив людям українську за розмірами зарплату, якій, може, й були б раді де-небудь в Індії чи Африці, але навіть не в Росії й не в Казахстані, де в гірничо-металургійній галузі прийняті вже інші, ніж у нас, соціальні стандарти.

З огляду на ситуацію, що склалася, профком і закликав працівників підприємства вийти 4 грудня на акцію протесту. Рішення про її проведення було підтримано делегатами профспілкової конференції первинної організації ПАТ «ВАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг»», що відбулася 30 листопада. Конференція ухвалила постанову, в якій зажадала від адміністрації підприємства скасувати неправомірні накази, що ведуть до скорочення чисельності працівників, негайно укомплектувати штат відповідно до науково обґрунтованих нормативів, розроблених профільними державними інститутами, не допускати зниження рівня заробітної плати й надати програму її підвищення згідно з інвестиційними зобов’язаннями.

Делегати конференції також затвердили Відкритий лист, який було направлено Президентові України, Прем’єр-міністрові, Голові Верховної Ради, до Генеральної прокуратури та ФДМУ, керівникам обласної й місцевої влади, голові ФПУ, а також власникові підприємства.

У листі було зазначено, що ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» є містоутворюючим підприємством, тому зниження фонду оплати праці та кількості працівників зменшить рівень надходжень до державного та місцевих бюджетів, призведе до зниження рівня оплати комунальних послуг, ускладнить виплату пенсій і заробітної плати працівникам бюджетних організацій, спричинить соціальну напруженість у регіоні, може значно погіршити криміногенну обстановку.

Якщо власник не перегляне свою політику, не відмовиться від планів зі скорочення працівників підприємства, якими, як стало відомо, передбачається зменшення чисельності персоналу до 12,6 тис. осіб у 2017 році (на момент продажу підприємства колектив налічував 56 тис. осіб), то профспілковий комітет за солідарної підтримки всієї Профспілки металургів і гірників України, щоб обстояти права працівників підприємства, готовий до найрішучіших дій у рамках законів нашої країни.

Володимир КАЗАЧЕНКО, голова Центрального комітету Профспілки металургів і гірників України, Юрій БОБЧЕНКО, голова профкому первинної організації ПМГУ в ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг».

Фото надані ЦК Профспілки металургів і гірників України.

ФАКТ

Різке зниження кількості працівників підприємства призводить до порушення правил охорони праці, хронічних переробітків, систематичної роботи у вихідні та святкові дні, що заборонено законодавством України.

ТЕНДЕНЦІЯ

Створюється враження, що власник хоче мати на підприємстві європейську чисельність персоналу та продуктивність праці, але без європейських витрат. 

ЦИТАТА

«Ми звертаємося до всіх органів влади, профспілкових і громадських організацій із проханням підтримати нашу позицію та взяти участь у розв’язанні ситуації, що склалася», — заявили у Відкритому листі делегати профспілкової конференції.

В. І. Казаченко та Ю. В. Бобченко (в центрі) відповідають на запитання журналістів.

Молодь ПМГУ — проти політики власника комбінату.