Прогресивну комп’ютеризовану систему сортування періодики впровадила дирекція «Укрпошти» в Херсоні. Сучасне обладнання для цеху обробки й перевезення преси придбали в одного з підприємств Черкащини за 375 тисяч гривень. Тепер завдяки новій техніці час розподілу газет та журналів для відділень зв’язку у різних районах істотно скоротиться, запевняє директор «Херсонпошти» Михайло Вертман. 

Якщо на старому обладнанні сортували максимум 150 тисяч екземплярів видань на добу, то тепер потужності дозволяють збільшити їх кількість удвічі. Розумна техніка сама визначає, скільки екземплярів газети покласти до кожної брезентової сумки, й автоматично виводить звіт про це на мініатюрне табло. Таким чином, відпадає потреба зайвий раз перераховувати стоси. А якщо столичні видавництва доставлятимуть свою продукцію раніше, можна буде прискорити і її надходження до передплатників.

До того ж автоматизація копіткого процесу сортування періодики дозволить уникнути помилок через «людський чинник», відмовитися від паперових сортувальних таблиць і скоротити шість робочих місць. Проте працівникам, котрі зараз їх займають, не варто хвилюватися: для них є вакансії в інших службах «Херсонпошти».

На знімку: сортувальниця Оксана Нігуліца готує до обробки на новій системі черговий номер «Голосу України».

Фото автора.