Скажімо, влада України надає місту Скадовську статус дитячого курорту національного значення. А голова Херсонської облдержадміністрації Микола Костяк у вигляді свого «посильного внеску» 20 червня нинішнього року видає розпорядження №447, що затверджує проект землевпорядження з відведення в приватну власність певним приватним особам п’яти ділянок площею по 0,1 гектара «для будівництва дач» поруч із вулицею Набережною. Причому місцевість, де мають бути розташовані приватні «фазенди», є популярним місцем відпочинку дітвори, що приїжджає до Скадовська відпочивати й лікувати легеневі захворювання. За нею навіть закріпилася неофіційна назва «дитячий пляж».
Пересічні скадовчани зазвичай не схильні конфліктувати з вищестоящою владою — досвід підказує, що виходить собі дорожче. Але спроба позбавити дітей пляжу обурила городян — посипалися звернення до газет і прокуратури, яка стала на бік захисників пляжу й нині обстоює перлину дитячого курорту в суді.
— Земельна ділянка, виділена під дачі відповідно до відомого розпорядження голови Херсонської облдержадміністрації №447, є частиною санітарно-захисної зони вздовж узбережжя Джарилгацької затоки. Її приватизація для зведення дач прямо суперечить генеральному плану розвитку курорту національного значення, а також декільком статтям Земельного та Водного кодексів України. Тому прокуратура звернулася до суду Скадовського району з позовною вимогою визнати це розпорядження незаконним і скасувати державні акти на землю, видані на його підставі, — коментує заступник прокурора Херсонщини Володимир Кострицький. 
На знімку: на пляжах Скадовська після курортного сезону — розруха і запустіння.
Фото Олександри  Гундоріної.