Початок роботи нової Верховної Ради буде доволі непростим. Адже парламент обновився на 2/3. Такої за кількісним складом заміни депутатського корпусу в нашій країні ще не було. Тому спочатку буде складно, бо людина, яка вперше стала народним депутатом, має зрозуміти, чим займатиметься безпосередньо в сесійному залі і які механізми існують у парламенті. А потім робота впорядкується.
Представники опозиції кажуть, що 226 голосів немає за жодного з потенційних кандидатів на посаду Прем’єр-міністра. Такого не буває. Завжди знайдеться кандидат, за якого проголосують 226 народних депутатів. Я думаю, що обрання прем’єра не розтягуватимуть на два чи три місяці. Центральний орган виконавчої влади не буде без системи керування. На посаду прем’єра всі потенційні кандидати відомі.
Що стосується документів, які Верховна Рада не встигла розглянути, законопроекти, не прийняті в першому читанні, відправлять їх авторам. А проекти, прийняті в першому читанні, будуть доопрацьовані в комітетах, потім їх внесуть у зал для прийняття новим парламентом. У свою чергу, новий депутатський корпус, новий Кабінет Міністрів, Національний банк, адміністрація Президента повинні напрацювати законопроекти, які вважають за потрібне, і подати їх на розгляд парламенту. Я можу тільки припускати, які це будуть проекти, і вважаю, що це буде значне випередження подій, адже необхідно пройти безліч процедур.