Я сподіваюсь, що новий парламент більше думатиме про народ, а парламентарії про те, що обіцяли на виборах.
Щодо того, чи прийматиме опозиція присягу, то до 12 грудня у нас буде спільна позиція. Наша стратегія залежатиме від того, чи готова партія влади виконувати ст. 84 Конституції (голосування на засіданнях парламенту здійснюється народним депутатом особисто). Адже якщо б народні обранці особисто голосували, то не були б підписані «харківські угоди», не ухвалювався закон про мови, Податковий кодекс, пенсійна і земельна реформа тощо. Тому найважливіше питання — це виконання Конституції і відповідальність кожного парламентарія.
Державний бюджет 2013 року ухвалювався поспіхом, тому що нині набагато легше підкупити 226 народних депутатів, ніж у наступній Верховній Раді переконати 226 парламентаріїв проголосувати за цей кошторис. У новому скликанні ми пропонуватимемо внести зміни до закону про державний бюджет. Я думаю, що депутати-мажоритарники повинні також усвідомити свою відповідальність перед українцями, котрі за них голосували, та підтримати правки опозиції, спрямовані на підвищення соціальних стандартів і зменшення витрат на Президента, його адміністрацію тощо. У новому парламенті процес голосування буде дуже непростий.
Народних обранців від «Батьківщини» в новому уряді не буде, тому що він буде сформований Віктором Януковичем, а з ним ми не працюватимемо.