Верховна Рада України VІ скликання увійде в історію як парламент зрад, політичної корупції, знавіснілої українофобії. Призначення Верховної Ради VІІ скликання — повернути парламенту роль найвищого законодавчого та представницького українського органу влади.
Покарати фальсифікаторів виборів, кожного, хто брав участь у спотворенні результатів волевиявлення, — першочергове завдання нового парламенту. Без цього будь-які сподівання на чесні та прозорі вибори в майбутньому — марні.
Однією з ключових ознак народовладдя є чітке дотримання процедур під час ухвалення рішень. Проукраїнські політичні сили взяли на себе зобов’язання покласти край ганебній практиці кнопкодавства та домогтися виконання прямої норми Конституції щодо особистого голосування депутатів. Будь-яке рішення Верховної Ради, ухвалене з порушенням цього принципу, буде нелегітимним в очах суспільства.
ВО «Свобода» координувало свої дії під час виборчої кампанії з партіями, які об’єдналися навколо ВО «Батьківщина». Ми виконаємо усі взяті на себе зобов’язання щодо підтримки пакета узгоджених законодавчих ініціатив.
Зокрема, ми станемо на заваді внесенню Януковичем змін до Конституції, які мають на меті запровадити обрання глави держави в парламенті.
Ми також будемо домагатися ухвалення закону про порядок імпічменту Президента та створення Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань усунення Януковича від влади. «Свобода» вживатиме всіх можливих заходів з метою формування справедливого та незалежного правосуддя в Україні, дотримання прав і свобод громадян та звільнення політичних в’язнів.
Ми підтримаємо ухвалення закону про відкликання народного депутата. Проголосуємо за встановлення кримінальної відповідальності для тих народних депутатів, які голосують замість інших парламентаріїв. Домагатимемося скасування недоторканності для Президента, народних депутатів і суддів.
«Свобода» вимагатиме скасування Закону «Про засади державної мовної політики» як антиконституційного та такого, що ставить під загрозу державний статус і розвиток української мови.
Спільно з нашими партнерами ми вимагатимемо скасувати Податковий кодекс, який знищує основу середнього класу — приватне підприємництво. Натомість ми підготували пакет першочергових економічних ініціатив, який покликаний сприяти становленню середнього класу та детінізації економіки.
Ми вимагатимемо скасування антинародної «пенсійної реформи», яка призвела до підвищення пенсійного віку.
Також змагатимемося за ухвалення закону про визнання вояків ОУН—УПА борцями за волю України. Категорично вимагатимемо денонсувати зрадницькі «харківські угоди».
Ми неухильно домагатимемося виконання наших програмових засад, головною метою яких є побудова могутньої української держави на засадах соціальної та національної справедливості. Держави, яка посяде гідне місце серед провідних країн і забезпечить безупинний розвиток української нації.
Маємо домогтися забезпечення прав опозиції в парламенті, аби вона могла ефективно стежити за дотриманням законності процедур ухвалення рішень та захисту своїх виборців.
Нагальним завданням є повернення ролі парламентських комітетів. Усі законодавчі ініціативи повинні пройти детальний аналіз щодо забезпечення верховенства права, захисту національних інтересів та соціальних і національних прав. Чинний парламент має стати ключовим органом протидії намірам режиму Януковича узурпувати владу. Як вищий представницький орган нації парламент повинен покласти край будь-яким проявам українофобії. 28 жовтня 2012 року руки мільйонів українців не здригнулися підтримати «Свободу» на виборах. Перша націоналістична фракція в парламенті спільно з мільйонами українців зробить усе, щоб повернути нації владу, власність та гідність.