У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка триває Тиждень права «Міжнародні стандарти прав і свобод людини». Бібліотекарі підготували низку цікавих заходів, про які ми попросили розповісти директора закладу Інну Аліференко.

— Насамперед у рамках Тижня права в читальній залі бібліотеки пройшов 9-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA — зазначила вона. — Відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Міжнародні стандарти прав і свобод людини». Відкриємо також експозицію нових періодичних видань «Будуємо нову країну», книжкову викладку на правові теми, проведемо засідання круглого столу «Права споживачів — захист в Україні».

— У вас діє Центр правової інформації (ЦПІ). Сьогодні в нього гаряча пора?

— Так. З вівторка розпочав роботу куточок «Правова допомога громаді». До речі, при ЦПІ й в інші дні працює громадська приймальня: фахівці головного управління юстиції та Юридичної клініки інституту права безплатно консультують користувачів нашої бібліотеки з цивільного, сімейного, трудового, житлового, спадкового, земельного права. Надає свої послуги, поради державний нотаріус, — додає Інна Аліференко.

Книгозбірня є учасником Мережі пунктів доступу громадян (ПДГ) до інформації органів державної влади в бібліотеках. Її працівники взяли участь у конкурсі співпраці з місцевими громадами за програмою «Бібліоміст».

— З 80 заявок було відібрано 10. У тому числі проект нашої бібліотеки «Центр правової інформації — правова допомога на основі сучасних технологій», — розповідає директор. — Тепер користувачі мають змогу поспілкуватися з фахівцями-юристами за допомогою «Скайпу», який є в бібліотеці та в головному управлінні юстиції.

Чернігів.

На знімку: директор Чернігівської ОУНБ імені В.Г. Короленка Інна Аліференко біля щойно відкритої виставки.

Фото автора.