Співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС в Івано-Франківській області спільно з міліцією Галицького району в ході операції під умовною назвою «Батискаф» викрили у вчиненні наркозлочинів 30-річного лікаря-психіатра однієї з райлікарень.

Як повідомив керівник згаданого підрозділу Валерій Шнуренко, медичний працівник аж ніяк не випадково потрапив у поле зору правоохоронців. Оперативники небезпідставно запідозрили, що лікар порушує службові інструкції і може здійснювати протиправні дії, використовуючи бланки суворої звітності на відпуск лікарських засобів, які містять наркотичні чи психотропні речовини. Власне, завершальний етап міліцейської роботи підтвердив не тільки ці припущення, а й розкрив «багатогранну» сутність психіатра. Його затримали безпосередньо після того, як він продав іншій особі 25 грамів марихуани.

Нині встановлено, що свого часу медик придбав через інтернет-мережу насіння конопель і засіяв його у власному господарстві. Тепер затриманий пояснює, що використовував марихуану виключно в лікарських цілях. Правда, приховує те, що з корисливих мотивів залучив до поширення наркотиків відвертих кримінальників. Прикметним є й те, що на час затримання лікар-практик, як засвідчили висновки медичного огляду перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Знайшли реальне підтвердження і підозри стосовно ймовірної причетності цієї особи до витоку в нелегальний обіг і незаконне поширення лікарських засобів, які містять наркотичні або психотропні речовини. В ході проведення особистого огляду затриманого було вилучено декілька медичних рецептів суворої звітності. Такі бланки мають зберігатися виключно в сейфі, їх збереження і використання підлягає серйозному контролю. Під час санкціонованого обшуку в помешканні чоловіка міліціонери виявили і вилучили пакунок з 25 грамами канабісу та інгалятор для вживання наркотичних речовин. Також оперативники встановили коло осіб, чиїми послугами користувався медик із метою отримання прибутків від вирощеної коноплі. Всі вони мають багатюще кримінальне минуле і відбували покарання за пограбування, незаконне заволодіння транспортними засобами, а також за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

За збут наркотичних засобів стосовно 30-річного прикарпатця порушено кримінальну справу, і в нього є реальна перспектива опинитися у в’язниці на термін від 5 до 10 років.

Івано-Франківськ.