Після призначення Арсенія Яценюка на посаду Прем’єр-міністра одразу ж було заявлено, що коаліція має швидко узгодити новий склад Кабінету Міністрів, щоб у вівторок це питання розглянула Верховна Рада. Цілком можливо, що так воно й буде, хоча ще вчора чіткої ясності щодо можливих кандидатур на посади міністрів не було. Коли верстався номер, консультації між учасниками коаліції ще тривали.
Разом з цим з’являлися повідомлення, які свідчать про неузгодженість позицій всередині коаліції. Приміром, учора на сайті «Народного фронту» з’явився документ під назвою «Заява керівництва фракцій «Народний фронт» та Блок Петра Порошенка, в якій міському голові Львова Андрію Садовому пропонувалася посада першого віце-прем’єр-міністра. 
«Для того щоб здійснити необхідні перетворення, до роботи в уряді мають бути залучені люди, які мають відповідний досвід, бачення та авторитет, які довели спроможність здійснювати перетворення. Ми вважаємо, що всі ефективні управлінці в країні сьогодні мають долучитися до творення змін в рамках спільної роботи Кабінету Міністрів, Президента та Верховної Ради. Вважаємо, що в уряді, зокрема, для втілення децентралізації, на посаді першого віце-прем’єр-міністра має працювати міський голова Львова Андрій Садовий, відомий фахівець в цій сфері місцевого самоврядування і якому, разом з партією об’єднання «Самопоміч», українці висловили значну підтримку на парламентських виборах», — зазначалося в заяві.
У відповідь А. Садовий на своїй сторінці у Фейсбук одразу написав, що планів залишити посаду міського голови Львова у нього поки що немає, та запропонував на посаду першого віце-прем’єра іншу кандидатуру. «Одразу після виборів я з Президентом в присутності п. Яценюка обговорював мої можливості призначення в уряд. Я чітко повідомив, що моє нинішнє становище виключає це. Тоді всі поставились до цього з розумінням. Я є чинним міським головою Львова, несу повну відповідальність за ситуацію в місті до кінця каденції і не маю на когось її перекласти. У разі відставки, контроль над містом отримують депутати, більшість з яких у Львові на сьогодні перебувають у зв’язках та під впливом напівкримінальних структур. Це було б дуже безвідповідально щодо львів’ян та міста, яке є сьогодні дуже важливим для України», — зазначив він та вніс пропозицію про закріплення статусу першого віце-прем’єра за керівником економічного блоку та призначення на цю посаду Наталі Яресько, яка є співзасновником компанії «Horіzon Capіtal». 
Ще одна дискусія виникла щодо власне начебто спільної заяви двох політичних сил. Зокрема, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко у своєму Фейсбук написав, що пропозицію Андрію Садовому стати першим віце-прем’єром на фракції не обговорювали і рішення з цього приводу не ухвалювали. «Сказане в заяві ніяк не ідентифікованого «керівництва фракцій «Народний фронт» та «Блок Петра Порошенка» є особистою ініціативою невідомих нам фізичних осіб», — зазначив він.
Водночас народний депутат від «Народного фронту» Вікторія Сюмар зауважила, що ця ідея обговорювалася з окремими представниками Блоку Петра Порошенка, зокрема, лідером фракції Юрієм Луценком. При цьому «Народний фронт» продовжує обстоювати позицію, що всі політичні сили, які входять до коаліції, мають бути представлені й у Кабінеті Міністрів.
Натомість народний депутат Микола Томенко (БПП) вважає, що замість квотного представництва партій у новому Кабміні потрібно перейти до формування технократичного уряду. «Я сподіваюсь, що у вівторок на пленарному засіданні ми зробимо бодай перший крок до формування технократичного уряду, який має бути побудований за такою схемою: так звані корупційні міністерства повинні очолювати люди, що не мають конфлікту інтересів з партіями, певними фінансово-політичними або олігархічними групами. Вони мусять бути професійними людьми, що вже довели свою успішність», — сказав народний депутат. 
Отож учасники коаліції не до кінця з’ясували позиції не тільки щодо кандидатур на посади в уряді, але й принципи його формування та відповідальності. Хоча загалом усі висловлюються за те, що будь-яку кандидатуру має пропонувати та чи інша фракція, що, отже, означатиме, що вона також бере на себе відповідальність за діяльність уряду.
Наприклад, «Самопоміч» поряд з названою Садовим кандидатурою Яресько на посаду першого віце-прем’єра, може взяти на себе відповідальність і за міністра охорони здоров’я. Зокрема, минулого тижня народний депутат Ганна Гопко повідомила, що «Самопоміч» пропонує учасникам коаліції розглянути кандидатуру колишнього голови Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу Володимира Курпіти на посаду міністра охорони здоров’я. «Наша партія готова рекомендувати на розгляд Прем’єр-міністру професійних людей з експертного середовища. Медичне співтовариство, п’ятнадцять представників громадських організацій пропонують кандидатуру пана Курпіти», — сказала вона та зауважила, що остаточно визначитися з тим, хто увійде до складу уряду, можна було б за результатами публічних дебатів між кандидатами на міністерські посади.