Створення у парламенті проєвропейської більшості є запорукою проведення в Україні швидких реформ. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман (на знімку праворуч) під час зустрічі з делегацією депутатів політичної групи «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» Європейського парламенту.

 

 

 

 

 

 

 

«Ми будемо робити ці зміни», — сказав він.

Володимир Гройсман також повідомив, що нині тривають консультації щодо формування уряду, наголосивши, що «Президент, парламент і уряд є однодумцями».

Голова Верховної Ради заявив про важливість відновлення довіри до влади. «Ми розуміємо, що зміни і реформи потрібні Україні, розуміємо, що перед нами стоять серйозні виклики», — зазначив він, додавши, що Україна потребує підтримки з боку європейських партнерів. «Самостійно здолати виклики Україні важко», — сказав він.

Водночас Володимир Гройсман додав, що Верховна Рада, яка розпочала свою роботу, нині має період «особливої відповідальності». У цьому контексті він наголосив на необхідності активізації взаємодії між парламентами європейських країн, а також з Європейським парламентом.

Своєю чергою президент групи «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» Європарламенту Джанні Піттелла  (на знімку ліворуч) погодився з тим, що нинішній час є для нашої держави вкрай важливим з огляду на необхідність прийняття швидких рішень щодо реформування правової системи, економіки, проведення децентралізації. Він також наголосив на важливості створення в нашій країні на законодавчому рівні умов для залучення європейських інвесторів, які, за його словами, зацікавлені вкладати кошти в Україну.

Учасники зустрічі висловили сподівання на плідну співпрацю у рамках роботи над імплементацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.