Погода в Україні цього тижня характеризуватиметься складними і небезпечними природними явищами. Про це на брифінгу заявив директор Українського гідрометцентру при МНС України Микола Кульбіда. «Далі відбудеться послаблення та припинення цих явищ з невеликим зниженням температури, яка буде переважно близькою до норми», — заявив він.
А тим часом усю минулу неділю Тернопільщину засипало снігом. Подекуди сніговий покрив сягав півметра і більше. Дорогами області пересуватися було дуже складно, особливо важким машинам. Довелося бачити обабіч траси Тернопіль — Стрий кілька хур, що не могли здолати підйоми, адже під шаром снігу — крига. Грейдери працювали інтенсивно, але їхню роботу знову засипав сніг. Загалом для розчищення автошляхів в області було задіяно понад 100 одиниць техніки. А ось у Тернополі ситуація виявилася ще складнішою. Якщо центральні вулиці більш-менш очищені, то бічні — на рівні сільських вулиць, не кажучи про двори.
Тролейбуси не могли видряпатися на найменший підйом. І хоч у листопаді міська влада рапортувала про повну готовність до зими, та перше випробування снігопадом показало: реальність далека від звітів чиновників, передає наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.
А тим часом регіональний метеопост станом на 11 годину ранку 9 грудня визначив у Кам’янці-Подільському товщину снігу понад 25 сантиметрів. Снігоочисні комунальні бригади постійно працювали на дорогах міста, але результати знову замітало (на знімку). Насамперед чистили під’їзди до лікарень, хлібопекарень, вокзалів, транспортні маршрутні дороги. По обіді товщина снігового покрову вже становила 35 сантиметрів. Комунальний та приватний транспорт курсував, хоч подекуди й з перебоями. За інформацією заступника міського голови з комунальних питань Сергія Бабія, на дорогах міста техніка працює цілий день, інформує наш власкор Віра ШПИЛЬОВА.
А у Чернівцях перекрили рух транспорту (крім громадського) на 10 вулицях у центрі міста. Обмеження триватиме доти, доки комунальники не розчистять вулиці міста. Рятівниками МНС було надано допомогу 650 особам, які перебували в транспортних засобах, що потрапили в затори та снігові замети, повідомляє наш власкор Сергій СУЛИМА.
Фото надане прес-службою міськради Кам’янця-Подільського.