У лісах Держлісфонду Житомирщини обладнано більше двох сотень комплексних підгодівельних майданчиків, понад тисячу годівниць, півтори тисячі солонців. До них лісівники постійно завозять різноманітний корм.

Як зазначив завідувач сектору мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук, у мисливствознавців та єгерів роботи додалося. Адже велика кількість опадів створила труднощі лісовим мешканцям: вони не можуть добути їжу з-під глибокого снігу. Крім того, снігові замети не дають можливості тваринам рухатися, вони хворіють і гинуть.

Для підгодівлі диких тварин у зимовий період лісівники щорічно заготовляють близько 120 тонн сіна, 150 тисяч кормових віників, 25 тисяч зернових снопиків, 250 тонн зерна, 200 тонн кукурудзи, 100 тонн коренеплодів, 25 тонн солі. Цього запасу харчів вистачить лісовим мешканцям на всю зиму, адже йдеться не про повну годівлю тварин, а лише про підгодівлю у період, коли звірі через погодні умови не можуть добути харч самостійно. Мисливствознавці підрахували, що в середньому на сезон для одного оленя необхідно 40 кілограмів сіна, для козулі — 10, а для зайця — 1 кілограм.

Фото Наталії ХОМИЧ.