Учора відбулося засідання робочої групи, яка займається підготовкою пропозицій щодо розподілу парламентських комітетів. На момент здачі номера більш-менш конкретну інформацію від парламентаріїв отримати не вдалося. 

У коментарі «Голосу України» народний депутат від Блоку Петра Порошенка Валерій Пацкан сказав, що не знає, за яким принципом розподілятимуть парламентські комітети. «Спочатку був один принцип, потім Радикальна партія Олега Ляшка і «Самопоміч» запропонували інший. Завжди комітети розподіляли по квотному принципу, відповідно до кількості парламентаріїв у фракціях і депутатських групах», — зазначив він. У понеділок, за його словами, на засіданні робочої групи це питання мало бути узгоджено. Сьогодні під час пленарного засідання Верховна Рада розподілить комітети.

У свою чергу народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич підкреслив, що розподіл комітетів — це питання коаліції. «Європейське бачення розвитку нашої країни і ставлення до опозиції має бути відображено у відповідному ставленні щодо розподілу комітетів. Це ми побачимо у вівторок на засіданні парламенту, де коаліція має намір затвердити склад уряду і провести розподіл комітетів», — сказав він та додав, що опозиція ні на чому не наполягатиме і нічого не проситиме.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін заявляв, що опозиція хоче отримати шість комітетів: з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради; свободи слова та інформації; соціальної політики та праці; боротьби з організованою злочинністю і корупцією; прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин; правової політики.